Press "Enter" to skip to content

Focal Fossa

susuzirmak 0

Last updated on September 5, 2020

Ubuntu Tux

Madem Ubuntu dünyasına döndüm bari güncel kalayım dedim. Genel olarak geçmişe bakınca çoğunluğun tersine en ciddi sorunlarımı LTS sürümlerde yaşamıştım. Ama artık yeni bir bilgisayardayım nasılsa, korkacak bir şey yok. Bozulursa düzeltebilirim.

O nedenle merhaba Focal Fossa!

Ben bu sistemi unuttum açıkçası, değişik dağıtımlarla geçen uzun süreden sonra bir yabancılaştım sanırım. Elbette büsbütün unutmak değil de bahsettiğim uzak zamanlardan gelen bir hatırlama hali diyelim.

Görsel kaygıları zirvede biri değilim ama Gnome 3 geldiğinden beri daha mutlu olduğum söylenebilir. Sistemler alışkanlıklarıma daha uygun ve esnek oldu. Görünümlerini daha çok sevdim. Açıkçası alışkanlıklarımı gerçekten zor değiştiriyorum. Konfor alanı dedikleri durum beni de zorluyor. O yüzden hep benzer görüntüler arıyor gözüm.

Focal daha çok yeni, fevkalade sorunlu. Ama ben bunu bilerek gelmedim. Yani daha yeni bir sürüm olduğunu Telegram kanallarından görüyordum. Fakat hemen kurma nedenim bu değil. Bir an niye 18 benim sistemim hala, niye Gnome sürümüm bu kadar eski? dedim ve ISO dosyasını indirirken buldum kendimi. Gnome shell extension benim için çok kullanışlı, istisnasız her sürümde ilk aklıma gelen oluyor. Muhtemelen bi süredir böyle ama ISO içeriğinden Synaptic kaldırılmış. Şaka mısınız acaba? Extensions aşaması baya gerildi Ubuntu biraz hata fırlattı, görüntüler yamuldu. Zorladım, zorladım. Yeniden başlattıktan sonra kendine geldi. Şimdilik.

Buradan devam artık

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *