Press "Enter" to skip to content

Liberian Calypso

susuzirmak 0

Last updated on September 5, 2020

Tabi karantinanın korkunçluğunu dengelemek için sevdiklerime zaman ayırmaya çalışıyorum. Hep sevdim hep de seveceğim muhtemelen. Barcod temalı bir Conky vardı önceki sistemimde. Değişiklik olsun dedim yeni bir tema bulup biraz şekillendirdim.

Daha yeni kullanıcılara kolaylık olsun diye bir mini programcıktan da bahsedeceğim. Önceki temama bakarken haberim oldu programcıktan.Ben bunu daha fazla uğraşarak öğrenmiştim ama illa her şeyi zor yoldan tecrübe etmek gerektiğini zannetmiyorum. Conky temanızı kolaylıkla değiştirmenizi, farklı temalar arasında gezinmenizi ve bir tıkla başlangıçta Conky açılmasını sağlayan faydalı bir uygulama. Arayüz bazen tatlılıktır, ismi Conky Manager. Kurulumu burada anlatılmış. Tabi bu eski sürüm anlatımı ama hiç farketmez Focal Fossa depoda bulunuyor. Sadece tek uyarım olacak. Daha sonra programı ve depoyu kaldırmak istediğinizde;

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/mark-pcnetspec-ubuntu-conky-manager-pm9-bionic.list

denilmiş anlatımda. hangi sürümdeyseniz onun deposu oluşacak. Yani 20.04 için

/etc/apt/sources.list.d/

içinde bionic arama hatasına düşmeyin, sürüm isminize göre bu kısmı değiştirin.

Şimdi gelelim asıl konumuz canımız Conky meselesine. Ben biraz kendime göre özelleştirdim ama tasarım bana göre zaten çok başarılıydı. Meraklısı buradan ulaşabilir. Eklemek istediğim nokta şu, her ne kadar .conkyrc içeriğinde saydamlık için bir parametre bulunsa da Conky siyah bir arkaplanla geliyordu.

own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type conky
own_window_argb_visual yes
own_window_class override

satırlarını ekleyerek saydamlığı sağladım. Bu bilgiye de şu cevaptan ulaştım.

Sonuç olarak özgün tasarım ve benim yorumum aşağıdaki gibi oldu.

Renkleri seviyoruz değil mi Ubuntu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *