Press "Enter" to skip to content

Python Dökümanları

susuzirmak 0

Çok istesem de maalesef istediğim yoğunlukta çalışma fırsatı bulamıyorum. Ama geldiğim bir nokta var, az da olsa ilerledim. Öğrendiklerimi paylaşabilirim:)

Bana göre ilk önce IDE anlatılmalı çünkü olayın mutfağı diyebileceğimiz yer orası. Basit yazı düzenleyicilerin yerine artık komut çalıştırabildiğimiz programcıklar alıyor. Ben Atom kullandım sonra Geany denedim ama Python için PyCharm gerçekten çok kullanışlı geliyor.

Nasılsa Bir Aceminin Linux Günlüğü diyerek yazıyorum o yüzden çok rahat şekilde acemi kullanıcılara hitap edecek basit bilgiler verebilirim:)

 

 
 

 

 

PyCharm

Hızlı bilgiler:)

PyCharm Create Desktop Entry
PyCharm Emmet
PyCharm Plugins
PyCharm Keymap
×

Create Desktop Entry

İlk resimde görüldüğü gibi PyCharm>Tools yolundan bu seçeneği tıkladığımızda programı uygulamalar menüsüne eklemiş oluyoruz. Ben .sh çalıştırıyordum terminalden, komut hep orada durduğu için üşenmiyordum. Ama buna bir kısayol mu eklesem dedim ve gerek kalmadı. Bu şekilde pratik oldu.

Emmet

Örnekte PyCharm görüyoruz. Fakat sadece PyCharm için değil kullanmak istediğiniz pek çok IDE için sizi tamamlayacak güzel bir olay var. Tab tuşuna tıkladıkça kodunuzu otomatikleştiren bir eklenti Emmet. Tanırsanız seversiniz bence:)

Plugins

Açıkçası PyCharm eklenti desteği beni benden aldı. Python için gerçekten en kullanışlı hale nasıl getirilir diye düşünülmüş. Ve ortaya güzel bir program çıkarılmış.

Keymap

Normalde öntanımlı kısayolları pek değiştirmem. Ama Python videolarındaki anlatımda Ctrl+/ kombinasyonuyla süper hızlı değiştiriyordu komut özelliklerini. Comment olayının kısayolu dizüstü bilgisayar kullandığım için bende çalışmıyordu. Buradan müdahale ettim çünkü gerçekten gerekli bir kısayol olduğunu düşünüyorum. Özellikle deneme yaparken kod karıştıkça karışıyordu. Burdan kısayollar değiştirilebilir.

PyCharm sayfasını burada aralık bırakıp biraz  Anaconda‘dan bahsedelim. Paketleri sonradan kurmak yerine tercih edilebilecek bir sistem. Zaten ne gerekirse burda bulunuyor. Herkesin ihtiyacı var mı bu kadarına çok emin değilim. Kurdum ve bir köşeye koydum.İnceledikten sonra zaman zaman gerekliliklere göre paket kurmak yerine önden hazır sistem olarak kullanabilirsiniz.

Başta da belirttiğim gibi çok hızlı gidemiyorum. Ama yine de anlatmak istiyorum. Benim Python öğrenme sürecimde en önemli yardımcım Runestone Academy oldu. Özellikle kodun çalışma mantığını anlatan animasyonlar ve bölüm sonu çalışmaları ufuk açıcı. Kitaptan ilerlemekten daha kolay geldi bana. Ama kitapla daha verimli çalışırım diyenler için buraya dosyayı da bırakıyorum.

 
 

 

 

‘İngilizce tek kelime anlamıyorum’ pozisyonunda değilseniz Türkçe anlatımları önermiyorum. Bunu söylerken şunu da belirteyim ben yine İsmek uzaktan eğitimlerinden birine kaydoldum. Eğitmen liste anlatıyor insan isimli örnek verecek upuzun garip garip isimlerle anlatım yapıyor. ÖĞRENMEYE çalışıyoruz adam, biraz basitleştirilir… Gerçekten sinirim bozuldu devam edemedim. Bi kaç konuyu atladım sonra kaçtım Udemy‘ye. Bir de bence w3schools mükemmel bir kaynak. Python gerçekten çok zevkli bir dil. Ben çok severek ve sevinerek öğreniyorum. Sizin de ilginiz varsa anlattıklarımın yardımcı olacağını umuyorum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *