Press "Enter" to skip to content

Vrehi Sti Ftohogitonia

susuzirmak 0

Last updated on September 19, 2020

Önceki yazımda anlattığım kullanışlı ve eğlenceli eklentilere buradan devam ediyorum.

Compiz Fusion tarzı bir efekt hatırlamak isteyenlere benim zamanında baya sevdiğim bir sallanan pencereler olayını önereceğim. Compiz alike windows effect isimli eklenti beni Ubuntu Karmic Koala günlerime götürdü.

Ben avatar çok severim, siz de seviyor ve bir köşede görünsün istiyorsanız BigAvatar basit ve tatlı.

Açıkçası iş bilgisayarımda günde 10-50 arası (bazen çok daha fazla) ekran görüntüsü oluşturuyorum. Bir anlatım yapılacağı zaman ekranı yakalama olayı çoğu zaman gerekliliğe dönüşüyor. Ve üzerine bir şeyler de yazılacaksa, görüntüyü print screen ile kaydettim mesela, açtım GIMP üzerine eklemeler.. Tamam zor değil ama daha kolayı da var. Direkt yazabilsem ekrana fena mı olurdu? O zaman Draw On Your Screen yorumlarınıza hazır.

Ben şekilden şekile girsin bilgisayarım, her şey animasyon her şey başka şekil olsun istiyorum diyebilirsiniz. Bana biraz fazla sanırım bu kadarı . Yeni öğrenenlerin heyecanlı ppt sunumları gibi bir görünüm için eklentimizin adı  Animation Tweaks 

Şimdilik bana belki de alıştığım için gerekli gibi gelmiyor, özellikle sol köşeye gitmediğim bi panel iyice kafamı karıştırır sanırım. Ama ihtiyaç duyan varsa burada bulunsun. Paneli aşağı kaydıran bir eklentimiz var, ismi BottomPanel.

Bu da eklentiler için ikinci hatırlatıcı olsun.

δεν έχει ο κόσμος άλλες

Ubuntu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *