Press "Enter" to skip to content

Hey Okay!

susuzirmak 3

Last updated on September 6, 2020

Plumber Tux

Büyük hata!! Ben yaptım. İçerisinde çok önem verdiğim dosyaların bulunduğu harici diski bir arkadaşıma dosya aktarması için ödünç verdim. Ve korkunç şekilde bozuldu, tamamen boş gözüküyordu hatta çoğu zaman bilgisayar hiç görmüyordu diski. Neyse dedim, Linux ile kendine getiririm dedim. Yapamazmışım. Ha bire uyarı çıkıyor üstüme üstüme, onun NTFS olduğunun bile farkında değil artık bilgisayarım.

Açıkçası gerçekten acı çekiyorum, bir şekilde bir konuma bağlayıp açtım diski. Ama maalesef dosyalar zarar görmüş, kopyalarken fark ediliyor. Yapacak bir şey olmadığı için ne kurtarırsam mottosuyla ufak ufak çekiyorum dosyalarımı. Yaklaşık 600GB.

Bir bilgenin dediği gibi;

Tecrübe, herkesin hatalarına verdiği addır.

Ben tecrübelerimden ders çıkarabilmek için onları unutulmaz hale getirmeye özen gösteririm. USB3 desteklemeyen bir bilgisayarla iki HDD arasında 600GB kopyalamak gibi, günlerimi buna ayırarak, sabrımı zorlayarak.. Böylece tecrübem gerçek bir derse dönüşecek, tedbir değil belki ama neyi göze aldığımı bilerek hareket edeceğim bir dahaki sefer. Akılllanacak mıyım?

Sanmam.

Ama duraksayacağım ki bu da bir şeydir:)


  1. Ali Devrim OĞUZ Ali Devrim OĞUZ

    Disk is likely to fail diyorsa kesin düşürmüştür felan arkadaşın 😀

  2. Likely to fail yazıyorsa kesin düşürmüştür arkadaşın, yada diskin başına başka bir iş gelmiştir 😀 Hem niye 39 derecede çalışsın ki bir disk?

    • Büyük ihtimal düşürmüş haklısınız. Zor da olsa kurtardım ama bütün dosyalarımı ve artık önemli diskleri paylaşırken daha temkinliyim:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *