Press "Enter" to skip to content

Ohne Dich

susuzirmak 0

Last updated on September 15, 2020

Bu biraz yaklaşım meselesi, biraz da tecrübelerin sonucu aslında. Ben şu an şu dakika bi şeye girişsem genelde o iş yolunda gitmez:) Zamanla çözerim, yoluna sokarım ama çabaladıkça batanlardanım aslına bakılırsa. Biraz durmam lazım. Bataklığın kurumasını bekleyip sonra çıkmalıyım, acele edince iyice kontrolü kaybediyorum. Sonunda yorgun ve usanmış bir halde kenara bırakıyorum her şeyi.

Bi kaç haftadır işlerim deli yoğun, güzelim Arduino’m ile takılamıyorduk. Sabah tertemis bir gün olsun dedim gayet basit, ilkel bir proje olan ortam sıcaklığı ölçme projesinin devresini kurdum. Kodu da satır satır anlatabilirim, zaten 16 satır toplamı. Fakat ancak..

Monitor bi sayı gösteriyor ki, imkansız. Tabi ben coder değilim ama Linux kullanıcısı olarak duruma aşinayım. Dedim kesin bir yerler atlanmış, bi sıfır eksik, bi değer kayıp. Bu sanırım 20. denemem falandır Arduino ile. Verilen kodların çoğunda hata vardı, bir kısmını deneye deneye düzelttim. Bir kısmı için ortalıkta kod aradım. Ama bu sefer kod %100 doğru, her yerden doğruladım. Üstelik tamamen anlamışım. Devre zaten basit. Acaba sensörde kutup hatası mı yaptım diyorum. Bi de tersini denedim. Tamam değer değişti ama hala makul değil. Kablolar kısa olsun denildi, değiştirdim. Denedim, denedim, denedim.

Yabancı bir anlatıma dikkatle baktım, bi de o şekil yazdım kodu, aynı. Akla gelmez ama sondaki bir youtube yorumu ile anladım durumu.

“sensoru cıkardım gene sıcaklık olctu”

Benden önce bir paket de iş yerimdeki bi arkadaş almıştı. Sensörleri evirdik çevirdik, şu heralde bu, bu heralde şu. Şimdi bu sensörler mini mini yaratıklar. Birbirine çok benzeyenleri var üstelik. Ve ben ayrıntı görmekte delice zorlanan bir insanım çünkü hep bütüne yönelik bir bakışım var. Tabi başka bi benzer sensör ile deneyince de değerler okudum, yanlış değerler:)

Neyse evim 21° C.

Sonrası 4’lük ekran ve pille istediğim yere taşınabilir olması tabi. Chai Tea Latte sonrası deneyeceğim onu, şimdilik arrivederci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *