Press "Enter" to skip to content

Ribbons

susuzirmak 0

Last updated on September 15, 2020

Öncelikle bir şeyi bozmak konusunda efsaneyim ben. Söz konusu olan bozulup bir daha çalışmaması muhtemel bir Arduino olunca dedim tabi yıl olmuş neredeyse 2018. Bunun bir simülasyonu çoktan yapılmıştır. Önce denerim tatlı tatlı, sonra üzülmem. Tabi ufak ufak elektrik bilgilerimi de yeniliyorum. Kimler fazla akıma maruz kalır, direncim, diyotum, potansiyometrem neydi bakınıyorum. Hep bir çeşit bulmaca gibi gelmiştir o yüzden ayrı severim bu işleri. Yine internet derya deniz, İngilizce-Türkçe pek çok proje, ders, video sıralanıyor. Ama bu benim acemi günlüğüm, ben ne yapıyorum onu anlatayım. Yol haritası niyetine. Gün itibariyle siparişimi verdim malzemeleri, şimdi gelene kadar her şeyine hakim olmak istiyorum. Malum Çin’den gelene kadar:)

Benim Arduino bu şekilde, karar anımla beraber öğrendiklerim ise elbette ilk başta kart üzerinde yazılanların anlamları oldu. Belirttiğim gibi pek çok nefis anlatım var, ben de fazlasıyla yararlanacağım. Tavsiye her pinin amacını, kullanılış şeklini, dijital, analog, pwm terimlerinin mantığını kabaca bir tur gözden geçirmek.

Sonra yine aşırı yüklemeden kaçınarak devre elemanlarına biraz bakındım. Ve bu işi simüle etmenin yollarını araştırdım. Değişik amaçlı, görünümlü pek çok program var ama çok kullanılanların birincisi sanıyorum Fritzing.

Online kullanıma imkan veren Circuits de başarılı aslında ama Fritzing Linux ile de sorunsuz çalıştığı ve Açık Kaynak Kodlu olduğu için en birinci. Kurulumu çok basit yine bir bash dosyası, tekrarlamaya gerek yoktur.

2009 Aralık – 2017 Aralık yani 8 senedir yazıyorum.

Çok pişmanlığım var ama pek çok kişiden de özür diledim yaptıklarım ve yapamadıklarım için.

Yine de bazı söylenmemiş sözlerim içime dert olarak kalacak, öylece bırakmak zorundayım üstelik.

Bazen bir parmağımı kesip atmak kadar ağrılı oldu insanları hayatımdan çıkarmak, bazen kangren parmaklarla da yaşayabilirim dedim ve ağrısı hiç geçmez oldu.

Bazen tek bir cümle yeter. Mutlu etmeye ya da tekrar tekrar bok etmeye.

Tercih meselesi Linux, sadece tercih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *