Press "Enter" to skip to content

Cause I’m a picker

susuzirmak 0

Last updated on September 19, 2020

Hayır, en belirgin özelliğim laf dinleyen uysal insan oluşum değil. Evet, burnumun dikine gitmek başıma pek çok iş açmıştır. Bazı özelliklerimi değiştirdim, mesela dilimin ucuna gelen bir küfrü “peki” olarak değiştirip iki adım geriye çekilmeyi becerebiliyorum artık. Ama bazı şeyler değişime açık değil, daha sabit daha rijit. Böyle kalsın sıkıntı yok.

Haftalık güncellemelerle kullandığım Cyanogenmod bu sabah bana bir uyarı verdi, hadi beni güncelle diye. Dikkat etmedim meğer yılın son bir kaç gününde CM12 yerine CM13 paketleri düşmüş. Gayet sıradan bir iş gibi indirip zip dosyasını recovery üzerinden yükledim. Sistem Android 6.0.1 oldu bir anda, tabi arkada Gapps uyumsuzluğundan sürekli tekrar eden hata mesajları ve ben bir Play Store‘a girdim, bir ara Google masaüstüyle ilgili bir şeyler sordu ve rezalet sanırım orada başladı.

Unfortunately, Setup Wizard has stopped

Ben kendini mobius şeridine hapseden hata mesajlarını ilk kez görmüyorum telefonumda. Tamam çoğunlukla hatanın başlatıcısı benim ama hani Asphalt 8′de arabayı uçuran refklesler saniyenin bilmem kaçta birinde hataya OK diyip menüde hareketleniyor:)

Şimdi yeni sistem MTP ayarını bile tekrar yapmamı gerektiriyor ya, sürekli tekrarlanan hata mesajıyla o menüye girmek dert, seçmek ayrı dert.

Neyse neyse diyorum bir şekilde telefonu bilgisayara gösterip saçma ve gereksiz bir şeyleri yedekliyorum:)

Artık bir kez suyun terazisi bozuldu ya, tedbirli giriştim ikinciye. En sonuncu CM12+eski sürüme uygun Gapps+CM13 ve her ihtimale karşı da Marshmallow uyumlu olduğu iddia edilen 4 farklı Gapps attım Sd kartıma. Hani biri çalışmazsa diğerinden yürüyeceğim.

Wipe, wipe , wipe ile silip herşeyi baştan tertemiz kurdum CM13 romu, üzerine MM uyumlu paketleri çakıyorum failed, gömüyorum aborted.

Orda dilimin ucuna gelen küfürleri hiç tutmadım tabi..

Neyse ki wipe işe yaramış olacak telefon sorunsuz açıldı, Google Service nasılsa çalışır halde. Çakışmalar temizlendi sanıyorum.

Kaç gündür uğraştığımız başka bir şeyler vardı, onu mahvettim böylece. Tekrar pekiştirir bilgiyi diyelim.

Fona bir müzik atıp devam öyleyse..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *