Press "Enter" to skip to content

I Don’t Want To Spoil The Party-2

susuzirmak 0

Last updated on September 19, 2020

Genelde iş ortamında oldukça şakacı biriyim ben. Ufak tefek lakaplarım var hatta bu pis şakalarımdan ötürü. Ama kimsenin kalbini kıracak boyutta değil. Bir de şu var zaten Linux kararlılığımdan da bellidir paylaşmayı seven biriyim ben. Bi döküman, program vs aranınca çoğunlukla bana sorar arkadaşlarım. Yoksa bile arayıp bulmaya çalışırım. Bir de birlikte çalıştığım herkesin bildiği üzere kendimce biriktirdiğim küçük bir müzik arşivim var. Gerçekten küçük, ben büyük sanırdım eskiden. Sonra 14tb’lık bi abiyle tanıştım ve kendime geldim.

Neyse. Pek çok insana sevdiği müzikleri, aradığı kitapları, dökümanları, programları bulurum yıllardır. Üniversite yıllarında da yapardım bunu, lisede de. Bir şeylere ulaşmayı becerebildiğim zamanlardan beri bu böyledir.

Bir kaç kişiye komple müzik arşivimi vermişliğim var, bazı insanların böyle tuhaf istekleri oldu. Tuhaf çünkü böyle bir karışımın dünya üzerinde benden başka kimseye hitap edeceğine inanmıyorum. Bazıları demo, deneysel çoğu amatör ve arkadaşların deyimiyle zamanındaki gitarist bile grubun adını unutmuş ben arşive eklemişim. Yine de dinlerim diyen çıktı, hatta ben bi ara hepsini Google Music‘e atıp direkt erişime açmayı planlamıştım ama Google Music çöktü:)

Neyse, neyse.

Ne diyorduk, evet diyelim pek çok klasör ve alt dizinler var elinizin altında ve bir text dosyasına listelemek istiyorsunuz. Terminalden dizine geçin şunun gibi

cd /run/media/irmak/Iomega1/red

ardından bir komut daha

tree >> test.txt

şekilli, direkt klasör yoluna bir txt dosyası oluşturuyor. Çok ulaşılmaz bir komut değil yine de biri söyledi öyle öğrendim, belirteyim.

Sonra? Bu günlerde görmekten bıktığım bir cümle var, güzel insanlar ve atlarla ilgili.

Benim aklımda ise başka cümleler var. Geçen hafta Richard Stallman tekrar İstanbul’a geldi. Gidemedim, muhtemelen gidemeyeceğimi bildiği halde bir heyecanla aradı arkadaş, haberini verdi. Ben de arkadaşlarımı haberdar ettim.

Güzel insanlar denilince,

Hani şimdi bizim soframıza
haftada bir et gelir.
Ve
çocuklarımız işten eve
sapsarı iskelet gelir..

diyesim geliyor. Öncesi ve sonrasıyla bilinince daha güzeldir aslında Nikbinlilk

Hani şimdi biz..
İnanın:
güzel günler göreceğiz çocuklar
güneşli günler
göre-
-ceğiz.

Sen kendini biliyorsun dostum, kocaman dünyada küçük bir iz de burada bulunsun.

Baktıkça içim iyimserlik dolsun:)

Sağlıcakla

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *