Press "Enter" to skip to content

Matte Kudasai

susuzirmak 0

Last updated on September 5, 2020

Bu ara müzik tekrar gündemimde, hala hem Windows hem Linux üzerinde aynı müzik çalar ile devam ediyorum. Foobnix benim için alışkanlık oldu sanırım. Özellikle Windows üzerinde hata verip kapanıyor zaman zaman. Ama sadık bir kullanıcıyım. Bunun haricinde 4 koldan değişik haberler ve paylaşımlar geliyor diyebilirim. Hafta içinde telefonum için güzel bir program önerisi geldi. Şimdi aslında bir elektronik eşya alındığında kullanım klavuzunun her satırını okuyan bir insanım. Ama burdaki standart anlatım hoşuma gidiyor sanırım. Yoksa yapım yönerge izlemeye pek uygun sayılmaz. Genel olarak bir şeyi ilk deneyerek çözmeye çalışırım, ambalajına bakmam. Mecbur kalırsam kabaca ve atlaya atlaya okurum. Hala eksik kaldıysa lanet ederek bu kez dikkatli şekilde tekrar okurum. Ne diyordum, bir program önerisi geldi. Viber4Android. Android kullanmaya başladığımdan beri XDA konularını takip ediyorum. Bir apk linki ve konu anlatımı eş zamanlı düştü. Elbette programı kurdum, çalıştırdım. Çalışmadı:)

Denemeler yaptım, yaptım, yaptım. Yine çalışmadı.

İlk mecburiyet burdan konuyu atlaya zıplaya okuttu. Bir denemeler silsilesi, başarısız. İkinci mecburiyetle öğrendim hemen özetle kolay yolu göstereceğim elbette:)

Rootlu güzel telefonumuza burdan programı indirip kuruyoruz. Driver yüklemek istiyor, izin veriyoruz. Yeniden başlamak istiyor, kırmıyoruz. Programı açıyoruz Master Power diye başlıyor seçenekler, en tepedeki V4A-FX mevzusunu aktifleştiriyoruz.  Öncelikle adamı kanser eden Convolver etkinleştirme olayı program içindeki UI Settings içerisinden Expert seçilince gözüküyor. Bunu bir yapalım, sonra  menüden bulup Convolver zımbırtısını aktif olarak işaretleyelim. 2. büyük nane ise IRS. Nedir IRS? Impulse Response Sample. O nedir? Umrumda değil. Burdan bir kaç versiyon indirin. Kullandığınız hangi dosya yöneticisiyse Viber4Android klasörünü bulun. İçinde Kernel isimli bir klasör oluşturun. Zipli dosya içeriğini buraya çıkarın. Sonra tekrar programı açın, Convolver etkinleştirdiğiniz yerde Impulse Response diye bir menü var. Tıklayın açılsın. Zipten çıkardığınız .irs dosyaları burda işte. Seçin birini. Açın şimdi Google Music’den bir müzik. Değişiklik var mı? Yok! Bir de normal telefon  ayarlarından sound>music effect kısmına gelin, burdan Viber4Android FX seçin. Bu kadar basit:)

Yazının bir devamı vardı ama sildim.

Zamanında çok sevmiştim bu şiiri, bu ara sürekli aklıma geliyor. Tam olarak böyle galiba düşündüğüm.

“Kopan çığlar altında kalanlar olduğu
Oysa görülüyordu.

Bir kadının ileride
Bir şeyler hıçkırdığı;
Bir erkeğin, birine,
Görünmeyen birine bir şeyler seslendiği
Oysa görülüyordu.

Ama duyulmuyordu. -Ses!
Sanki ses olmayınca hiçbiri olmuyordu.”

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *