Press "Enter" to skip to content

AOKP-I9505:)

susuzirmak 0

Last updated on September 19, 2020

Benim daha önce bir Rom yükleme denemem olmuştu eski telefonumda. Nedenini hala bilemediğim şekilde başlamadan bitti bu heyecan çünkü .zip dosyası sürekli hata verdi.  Belki o kırılmış heves yüzünden bilmiyorum başka da deneme yapmadım. Hep Stock Rom güncellemelerini takip ettim, yeni versiyon çıktıkça güncelledim, rootladım. En azından istediğim şekilde özelleştirebiliyordum telefonu, sorun da çıkmıyordu.

Teknolojiyi bir savunma mekanizmasına çevirebildiğimi fark ettiğim günden beri yapıyorum bunu. Linux ilk adımdı, arkasını da getirdim. Keyifsiz zamanları daha kolay atlatabilmek için sevdiğim bir şeylerle oyalanma ihtiyacının diğer ayağı da Android benim için. Her şeyi bir hamlede silebilmek bir miktar ferahlatıyor üstelik.

Ara ara yokladığım Sammobile sonunda güzel telefonun Samsung Galaxy S4-I9505 için güncelleme yayınlamış. Bunu akşamın geceye yaklaşan bir saatinde fark ettim.  4.4.2 güncellemesinin inmesi, nedense her yüklemede ruh hastası gibi tekrar tekrar sildiğim Odin‘in düzgün çalışan bir versiyonunun bulunması, uyumlu Root dosyası vs derken gecenin sabaha yaklaşan saatlerine gelmeye başladı. Ufak tefek ayar, program kurulumları vs derken sabah 04:30 olmuş, uykuya 3 saatim kalmış.. O ara telefon bi reboot etti ayrıca, önemsemedim. Meğer çok ciddi bir derdim varmış bilmiyormuşum henüz.

Sonraki günlerde öğrendim ki bazı telefonlarda 4.4.2 güncellemesi ile birlikte gelen random reboot yani kafasına göre açılıp kapanma sorunu varmış. Günlerce forumları gezdim, factory resetlerden wipe cachelere koştum. Satır satır dmesg çıktısı okudum belki nedeni ile ilgili bir ipucu bulurum diye. Yetmedi Trust-Event Logger yükledim, kesinlikle çok başarılı tavsiye edilir. Ama benim sorunu anlamamı sağlayamadı. Launcherlardan şüphelendim önce, sonra data-wireless bağlantısına suç attım. Farklı kombinasyonlarla pek çok deneme yaptım ama sorun aynı kaldı. Yine yetmedi Reboot Logger yükledim. Gayet basit bir ara yüzle yeniden başlama zamanlarını kaydeden bir güzel program. Bütün bu zamanda neredeyse 100’e yakın kez yeniden başladı telefon.

Ne yapacağımı bilemeden çırpınırken bir kaç gün önce, AOKP tavsiyesi geldi.

AOKP yani Android Open Kang Project, bunu AOSP‘ten yani Android Open Source Project olayından biliyordum ama denemeyi hiç düşünmemiştim. Ve yine dosyaları indirmeler başladı. Rom+Gapps sonra bir Rom Manager derken bir kaç dakikaya yeni Rom diyorduk ki bu kadar yolunda gitmez benim işlerim. Biri bunu hatırlamış olmalı. Rom Manager, CWM Recovery güncellemesini yapamadı, telefonumu tanımadı. Geriye bilgisayardan güncel dosyayı flashlamaktan başka seçenek kalmadı. Dün akşam internetten buldum bir tar dosyası, hazır .tar varsa ne uğraşayım ki dedim. Attım, sorunsuz yüklemiş gibi yaptı. Ama iş recovery mode ile telefonu açmaya gelince olmadı, olamadı.

Bugün eve girer girmez kadim dost Fedora‘yı açtım. En güncel .img dosyasını siteden indirdim. Adını recovery.img olarak değiştirdim. İsmi uzun diye yapılıyor bu galiba, emin değilim. Tüm .tar dosyalarının içinden bu isimle çıkıyor imaj dosyası, ona güvendim:)

Hangi dizine indirildiyse .img dosyası terminalden o dizine geçip

tar -H ustar -c recovery.img > recovery.tar

md5sum -t recovery.tar >> recovery.tar

mv recovery.tar recovery.tar.md5

yapılırsa .tar dosyası oluşmuş olur.  Bunu root altında denedim ilk, sonra dedim ne gerek var. Normal kullanıcıyla tekrar oluşturdum. Download Mode-Odin-PDA-Start!

Bu anlatımlar onlarca sitede var, hiç girmiyorum.

Sorunsuz açıldı recovery mode. Gerisi çok kolay zaten.

Çok hızlı bir özetle

USB Debug On

Wipe dalvik

Wipe Cache

install aopk.zip

install gapps.zip

reboot.

O kadar tatlı geldi ki bana Stock Rom sonrası anlatamam.

Şimdilik böyle görünüyor ve beni gülümsetiyor:)

AOKP tavsiyesinden başlayıp, alakalı alakasız sorularıma saatlerce sabırla yanıt veren, bana en güncel ve düzgün dosya bağlantıları gönderen, sanki karşısında her anlattığını anlayacak biri varmış gibi konuşan, anlamadığımda benim için aynı cümleleri basite indirgeyen nazik adama teşekkürlerimle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *