Press "Enter" to skip to content

Awaking The Centuries

susuzirmak 0

Last updated on September 6, 2020

Yeni sürüm heyecanıyla güne erken başladım. Dünden indirdiğim iso yazıldı bir mini dvd’ye. Kurulum başlarken 7-8 tane hata mesajı patladı art arda. Altta uyarısı çıktı, görmezden geldim. Ve gerçekten en sorunsuz Fedora kurulumu oldu. Doğrusu artık o kadar alışmıştım ki sorun çıkarmasına, büyük bir mutluluk yaşadım.

Bunu ilk fırsatta beni Fedora‘ya yönlendiren sevgili Francesco Vollero ile paylaşmak istiyordum doğrusu. Birine bir şey önerince sorun çıkardığını duymanın hoş olmadığını iyi biliyorum, elbette tersi de geçerli:) Baştan beri denediğim sürümlerde özellikle Anaconda bana sempatik davranmadı diyebilirim. Bazı hata raporlarını onunla da paylaştım. Her seferinde yeni sürümle devam ettiğimi duymak onun için iyi haberdir mutlaka. Sonuçta daha konforlu bir işletim sistemiydi Ubuntu, bunu inkar etmem mümkün değil. Kuş tüyü yataktan tahtaya geçirecekseniz birini daha sağlıklı olduğunu iddia edebilirsiniz belki. Ama daha konforlu olduğunu söylemeniz mümkün değil. Kimseyi vazgeçtiği anda suçlamamak gerek biliyorum ama ben çoğunlukla suçlayan biriyim bunu da inkar edecek değilim.

Neyse, neyse..

Kurulum sonrası ilk görüntü şu şekilde

Fedora 20

Sade, temiz, güzel. Her zamanki başlangıç görünümü. Ben bu tip işlere aslında pek takılmam ama bana Fedora‘nın ön tanımlı simge seti gerçekten çok iğrenç geliyor. Bunu bi güzelleştirseler fena olmayacak. Tamam biliyorum isteyen zaten böyle bırakmayacak ama ilk izlenim de zaman zaman önem kazanıyor. Hemen açar açmaz 2 değişiklik fark ettim. İkisi de iyi görünüyor. Kullanıcı ismi görünen sağ üst panel gizlenmiş. Açınca gördüm ki şekli de bir miktar değişmiş. Kullanışlı bir değişim. 2. fark ise bakalım update var mı dediğimde ortaya çıktı. Arayüzde ayrı bulunan update, software penceresi ile birleştirilmiş. Bence bu da gayet güzel fikir. Ve sonunda gerçekten korkunç depo arayüzü değişmiş. Ubuntu’nun gelişim evreleri gibi, daha anlaşılır, daha sempatik. Çok sevdim.

Ayarlarda gelişmeler var, bana açıkçası gNewSense ilkelliğinde geliyordu bazı sekmeleri. Hala çağ atlamış değil ama adım attığı çok açık. Görüntü ayarları biraz daha profesyonelleşmiş.

Tek problem makina biraz ısındı doğrusu, belki harici fanı takmaya üşendiğim içindir bilemiyorum.
Zamanla netleşir durumu.

Elbette biraz takıldım yeni sürümle, pazar gününü avantajını kullanarak:)

Şimdilik şöyle görünüyor yenilenmiş Fedora‘m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *