Press "Enter" to skip to content

Man From Manhattan

susuzirmak 0

Last updated on September 15, 2020

Joker Tux

Şöyle bir tartışma dönüyor internette. Tartışma da denilmez aslında tek taraflı çekiştirme:)

Aman da bu Google+ ne berbatmış, Facebook ile aşık atamazmış. Sadece Geek, Nerd ve Looser tayfası kullanırmış. Benim Geek ya da Nerd olduğum söylenemez. Belki çoğu insanın tuhaf ve gereksiz bulduğu bir teknoloji merakım var. Ama bunu bir yere yerleştiremedikleri ve çevrelerindeki benzer örnekler hep erkek olduğu için durumu başka bir yöne kaydırıp erkeksi olduğuma karar veriyorlar. Tam bu yüzden G+ bana çok sempatik geliyor, çünkü gerçekten teknoloji meraklılarının istilasına uğramış durumda. Özellikle Linux ve Android kullanıcılarının paylaştıkları benim o tuhaf ve gereksiz bulunan işlerime yarıyor:)

Her neyse konu bu gece Linux ya da G+ değil. Gerçekten yaratıcı bir Launcher keşfettim, onu paylaşacağım. Dünyalar güzeli S2’mi rootladığımdan beri BM üzerinden pek çok uygulamaya ulaştım. Bir dönem kafayı SPB Shell‘e takmıştım ki çatır çatır kullanıyordum. Bir kaç gün önce yeni bir program keşfettim. Tamamen tesadüf elbette. Ama oldukça güzel görselleri.

İsmi TSF Shell, buradan incelenebilir. 16.80$ ücreti var programın, üstelik neredeyse tüm temaları da ücretli! Ve programın herhangi bir yolla edindiğiniz illegal kopyası lisans hatası verip kaybolacak 5 dk içinde. Bu da Google Play isimli güzel marketin tatlı süprizi.

O zaman?

Bir başka programdan daha bahsedeyim elim değmişken. Bunu terminal yardımıyla yaptım ben SPB için zamanında ama Google benden “uyanık” çıktı bir süre sonra yine başladığım yere döndüm. Çok nefis bir Firewall programı var bizim markette. Saçmalar saçması Droidwall programına nal toplatır. İsmi Root Firewall. Kendisini buradan inceleyebilirsiniz.

Tanıtımında görüldüğü gibi izinsiz internet erişimini önlemek ve denetlemek için kullanılabiliyor.

Parça parça bıraktım, dileyen birleştirsin:)

Son olarak bundan yaklaşık 2 sene önce bir yazı eklemiştim. Gün itibariyle o tanıdığım yeni telefonu Galaxy S3‘ü tanıttı bana. Android’e girişi bu telefonla yaptığı için bir miktar destek verdim. Güzel uygulamalar yükledik telefonuna. Root onu biraz sıkıntıya sokabilir, o yüzden bulaştırmayacağım. Ama Apple ürünleri kullanmasına gıcık oluyordum, o da fanatik derecesindeydi. Bu gelişme sevindirici.

Hala çok fazla merak ediyorum.

Ve başlıklarım güzel şarkılardır, biliyor musunuz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *