Press "Enter" to skip to content

My Immortal

susuzirmak 2

Last updated on September 19, 2020

2 ileri 1 geri sanki. Nerden çıkardıysam yeni Ati sürücüsünü bi kursam dedim. Bi hata mesajı patlattı fglrx sürücülerini kaldır eskidir diye.

Hiç umrumda olmadı –force dedim kuruldu.Ama sen misin zorla sürücü kuran. Compiz yamuldu. Sonra bi saçmalık daha yaptım, şu Gnome3 olayı çözüldü mü acaba dedim, elim değmişken fglrx kaldırıp şimdi düzeltirmiyim görüntüyü dedim.

Bi forumdan diğerine zıpladım

sudo service lightdm stop

denilmiş. Yazdım. Yazmamalıydım. Ben ne yaptım?

Yeniden başlatırız? Başlattım. Xubuntu ekranı göründü, silikleşmeye başladı, daha+daha+daha!!

Ve bembeyaz.

Öylece çakılıyor.

Neler denedim yok, durumu gitgide ağırlaşıyor..

Dedim ömrü bu kadarmış. E madem Gnome3 derdi de çözülmüş bir şekilde ve elini Ubuntu dedim. İnternetten de güncellemeleri yapsın dedim. Çaaatttt.

Downloading 00:00

Burada kalıyoruz.

Hadi baştan, bu sefer download etmesin dedim. İyi de formatlamadım ben ama temiz kalır sanıyordum. Bi açtım … e bu benim ilk bozduğum Ubuntu zaten. Hani çıldırıp da Xubuntu‘ya geçmiştim. Bu bildiğin sakat ama düzeltilecek yanı kalmamış. Kurcaladım biraz. Olacak gibi değil. Lanet edip Xubuntu cdsini kapıyorum. Install+download yok aynı tanıdık melodi

Downloading 00:00

2 saat oldu sonunda Ubuntu kuruldu.

Evet kabul ediyorum bu tamamen benim salaklığım, ustalardan defalarca duyduğum halde bilmediğim komutları sazan gibi çalıştırmamalıydım.

Kafamı toplayıp önerilen yazıyı okudum. Doğrusu ilkinde okumamıştım, direkt komutu patlattım, 2 saatim çöp oldu.

Bi kere mevzunun Gnome3‘le hiç alakası yokmuş. Üstelik anlatılan çözüm beni ilk yönlendiren forumdaki yazıda geçen ekran kartı için de değilmiş.

Sakin kalmaya çalışıyorum ama gerçekten zor, döndüm şöyle bi forumu doğru düzgün çözüm önerisi yok. Üstelik herkes bi şey önermiş, hiç birinden olumlu dönüş yok. Hayır bi çözümü olmayabilir şu an için, hep iyi niyete bağlamak isteyebiliriz hatta tüm yardım denemelerini. Ama sonuçta ben de Linux kullanıyorum. Arkadaşlarımdan bi soru gelince saçma sapan sallamıyorum. Kimseyi de kara ekranlarla başbaşa bırakmıyorum.

Neyse nefret ettiğim Unity ve saatlerce sürece updateler ile yeni Ubuntu

Linux Addict
Linux Addict

  1. Ukalalık olarak görme ama işletim sistemi sistemi çalıştırmalı, bizi değil :). Bundan yıllar önce Ubuntu 5 ve Opensuse9 dönemleri,kaldır kur, yeni sistem dene, farklı dağıtım dene derken saatler günler geçiyordu. Şimdi o kadar zaman da yok iş güç derken, sistem yan yattımı enkazın kaldırılması için günlerce bekliyor. Tüm OSlar için basit bir mantık geliştirdim; çalışıyorsa iyidir.İhtiyaçlarımı da karşılıyorsa daha ne olsun :).

    Bir de dediğin gibi forumlar çok kirli durumda gerçekten. Bir soru soruyorsun, daha sorunun mantığını anlamadan önerilerde bulunmaya baslıyorlar. Kimsenin eskiden olduğu gibi logları istediği yok, ha buysa şudur, olmazsa odur, o da olmazsa bir de şu vardı. Gönüllülük mantığı, insanlarda bir yerden sonra sorumluluk almamak olarak dönüyor, yazık. Bir sorun olduğunda, öneriler geldiğinde öncelikle ben o önerinin mantığını anlamaya çalışıyorum, sorunun çözümünden önce tahmini de olsa sebebine götürüyorsa tamam, yok havada hala soru işaretleri varsa sıfırdan kurarım en azından bildiğim yol kısadır :).

    Aklıma geldi de sen açıkkaynk kullanmayı öncelikli tutuyordun, nerden esti fglrx kullanmak ki? Amd/Ati açıkkaynak sürücüleri oyunları bir kenara koyarsak oldukça kararlı çalışıyorlar.

  2. Yazını okurken aklımdaydı da yorum yazarken aklımdan uçmuş. /var/cache/apt yolunu(yanlış hatırlıyor da olabilirim ya da değişmiş de olabilir) aralıklar yedeklemeni öneririm. Özellikle de format atmadan önce. Kurulu paketlerin deb arşivleri orda saklanıyor, formattan sonra güncellemeleri indirmek yerine kopyala yapıştır candır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *