Press "Enter" to skip to content

Simge, tema.. Hani Ocelot ama??

susuzirmak 6

Last updated on September 19, 2020

Alışma çabaları başladı. İlk şoku synaptic yaşattı açıkçası. Synaptic yokmuş, şaka gibi. Yükledik. Rhythmbox yokmuş, hala Banshee geliyor Mono‘ya tam destek. Ama ben hoşlaşmam elbette. Uçurdum gitti. Bi ara tam temizliğe girişmem gerekiyor. 3. parti yazılımlarla da dolu şu an Ubuntu‘m.

Ve 2 satır yazılacaksa çağırılır mor güvercin. Pıff Pidgin de yok. Neyse tamam, nasılsa kurmak kısa sürecek denir ve biraz şekil yapmaya girişilir.

Ama yeni Appearance biraz tuhaf. Yok ne simge ne tema, nereye nasıl?

Bıraktım gitti saat 12’yi vurmuş ve tüm insanlar fareye dönüşmüşken şu kafayla önümde dursa bile göremem dedim.

Google’a münasip bir dille sordum.

Dedi ki

sudo apt-get install dconf-tools

Şu yandaki saçma launcher bozuntusundan dconf bulunur.

org>gnome>desktop>interface  yoluna istenilen tema adı yazılır.

Enter.

Tamamdır.

Peki oraya nası yeni temalar yüklenir, ya da konumu neresidir?

Alt+F2

gksu nautilus

İndirilen tema

/usr/share/icons/

dizinine yapıştırılır.

temanın ismi dconf‘da belirttiğim yere yazılır.

-bitt-

Elbette daha pek çok ayar yapılabilir.

Ama ben çok kurcaladıkça felaket bozuyorum.

O yüzden adım adım gitmeniz tavsiye edilir.

Biraz daha müzik sonra biraz rüya istiyorum.

Uyuyalım artık Ubuntu

  1. Synaptic yok ama kurabilirsin, hele yeni yazılım yöneticisi çok ağır. Mono yu sorma neyin inadı çözemedim ama ne yazık ki Rhythmbox Banshee kadar sisteme dahili değil. Unity üzerinden dizinlerdeki müzikleri arama işlemi sadece Banshe veritabanı üzerinden çalışıyor.

    Temalarda rahat değişiklik için gnome-tweak-tool kurabilirsin. Gnome3 gelişmiş ayar zımbırtısı; son sürüm Ubuntu da Gnome3 üzerinde geldiği için bu uygulama tek tercih tadında. Değil Ubuntu/Unity de Gnome3’de şu an bunun dışında adam gibi bir ayar arayüzü yok.

    • susuzirmak susuzirmak

      Açıkçası Linux kullanmaktan hoşlanan pek çok arkadaşım bu yeni arayüzler nedeniyle bunalmış, sinirlenmiş ve yeni arayışlara başlamış durumda. GNOME3 Unity’den daha iyi ama aslında kötünün iyisinden bahsediyoruz. Üstelik benim ekran kartımda GNOME3 çalışmadı. Şimdi taklalar atarak çalıştırmaya uğraşıyorum. Nvidia cephesinde de durum pek farklı görünmüyor. Üstelik Fedora ve Arch forumlarında aynı sorunların anlatıldığını okudum. Nereye kaçacağımı ne yapacağımı bilemiyorum. Windows üzerinde bile takılmadan çalışan gayet yeterli bir ekran kartım var. Ama dandiri GNOME3 bozuk açılıyor. Olmasın böyle şeyler, üzülüyorum ben..

  2. Ekran kartın nedir merak ettim? Şimdiye kadar denediği intel/nvidia/amd ekran kartlarında Gnome3 sorun cıkarmadan kullanabildim. Sorun çıkarsa dahi fallback mode da sorunsuz çalışıyor. Özellijkle 3.2.1 güncellemesi ile ekran kartlarında sorun kalmadı gibi.

    Eğer Gnome3/Unity kullanmak istemiyorsan, Xcfe aradığın liman olabilir. Bir çok kişi Gnome3 den kaçışı Xcfe de buldu diyebilirim. GTK kütüphanelerine port edildiğinden beri zaten Gnome2 den pek bir eksiği kalmamıştı, deneyebilirsin. Kurulum ile uğraşmam dersen Xubuntu’da güncellendi 11.10 ile.

  3. ATI Radeon HD 4650 var benim bilgisayarımda. Xubuntu denemedim daha önce, Kubuntu deneyip sevmemişliğim var:) KDE bana göre değil sanırım. Ama belki Xcfe dediğin gibi aradığım limandır.

    • Bir de dün çıkan yeni ati sürücüsünü denemeni tavsitye ederim, son sürücüyü deyenlerden çok olumlu yorumlar almış, HD4650ye gelince aslında hem acık kaynak hem de resmi sürücüsünde iyi çalışan bir kart ama bazen boyle ters köşe yapıyor ati/amd kartlar.

      Xubuntu’yu mutlaka denemelisin, Kde4 de içine sinmiyorsa kde3 ve Gnome2 özlemine sahip herkes bir şekilde Xcfe yoluna giriyor son zamanlarda. Hoş bana kalsa komple masaüstü yöneticileri yerine mödüler pencere yöneticileri kullanmak daha cazip geliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *