Press "Enter" to skip to content

A Catholic Skin

susuzirmak 1

Yeni tarayıcı bir kaç hayati eksiğine rağmen oldukça kullanışlı çıktı. Bir kere en tuttuğum özelliklerden biri olan “mouse gestures” yani farenin kaydırma tuşuyla tablar arası sağa sola gezinmeyi sağlayan mevzu var. Eee artık hangi tarayıcıda yok ki denilebilir elbette.

Peki Dooble Desktop?

Gerçekten sempatik olmuş bu bana göre. Kullanışlı bir File Manager ve hatta kendi içinde bir terminal bulunan ufak çapta bir masaüstü barındırıyor Dooble.

Şekli şemali tam olarak

Buna rağmen sık kullanılanlar saçma bir mantıkla arşivleniyor. Home sekmesi tüm sık kullanılanlarınızı bir anda tablara sıralayarak tadınızı kaçırıyor.

Ama pratik ve hızlı. Neyi daha sık kullanmak istediğinizi biliyorsanız mükemmele yakın.

Yani bir miktar daha kullanılacak gibi.

Ağır topları bir kenara ayırırsak Midori‘den sonra üzerinde konuşulmaya değebilecek yegane tarayıcı denilebilir.

  1. Kendi dosya yöneticisinin olması çok şaşırttı. Yakında sadece tarayıcı kurarak tüm işlerimizi halledebileceğiz gibi görünüyor. Cloud zımbırtısı bir yana tarayıcılar bir de çekirdek sahibi olsalar kendi başlarına bir işletim sisteminin sahip olduğu tüm imkanları sunabilecek durumdalar.

    Örnek olarak; ofis dosyalarını Googledoc ile hallediyorum, IM programları yerine imo,ebuddy, film izlemek için medya oynatıcı eklentisi kuruluysa filmi sürükle bırak bir sekmeye,… Bir de dosya yönetisi oldu mu başka bir küçük çağlı bir masaüstü yöneticisi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *