Press "Enter" to skip to content

Emekçi Penguen..

susuzirmak 1

Bu sene zaman darlığı nedeniyle sadece cumartesi öğleden sonra oturumuna katılma şansı bulduğum Bilmök ‘te beni şaşırtacak sayıda kadın katılımcı vardı. Belki mesleğimin kısıtlamaları nedeniyle benim çok fazla özgür yazılımdan haberdar kadın kullanıcı tanıma şansım olmadı. Olmasını çok isterdim ama..

Aslında bana göre söz konusu olan “emek” ise bunun içine tüm insanlık dahil olmalıdır. Ama.. Her ne kadar 1 Mayıs gibi tüm dünya işçilerini yüceltip hatırlatan bir gün bulunuyor olsa da kadın için böyle bir ayrıcalık düşünülmesi bir zerafettir bana göre.

Zor şartlardan, baskılardan, artık zulüm ve katliam sıfatları yakıştırılması gereken şiddetten, öfkeden ve nefretten, kimi ülkelerde hala hayal olup bir çok ülkede çok zor kazanılan haklardan bahsetmeyeceğim. Bunun bir ölçüsü yok, içinde bulunduğumuz şartları erkeklerle kıyaslamak bana göre şu aşamada fayda sağlamaktan çok uzak. Tüm insanlık için insanca koşullar sağlanmalı. İş güvenliği, yaşamı güvence altına alan sosyal haklar, yasalarla belirlenmiş sınırı geçmeyen mesai saatleri olmadan gerçekçi saptamalar yapmak mümkün değil. Tek bir yolu var ve tarih boyunca hep böyle olmuştur. Kırmızı, mor, yeşil, sarı, siyah, turuncu demeden birlikte mücadele edilmeli.

Çünkü..

  1. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlu olsun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *