Press "Enter" to skip to content

Imageshack ve zırvalıkları..

susuzirmak 4

Last updated on September 18, 2020

Questions?

Geçen gün senelerdir kullandığım resim depolama sitesi Imageshack resmin adresini yani direct link mevzusunu kopyalamaya çalıştığımda artistlik yaptı bana. Artık üye olmadan kopyalanamayacakmış linkler. Paşa paşa üye oldum, linki alıp yeni uygulamaya sövdüm efendice:)

Ama meğer Imageshack artistlikte sınır tanımıyormuş artık. Blogda eklediğim bir resmin uçtuğunu gördüm. Ben yaptım bunu evet, bir kaç görüntüyü direct link olayından çektim. WordPress arkamda durdu bu konuda hep. Şimdi ise üyelik olmadan bu linkteki dosyalar görüntülenemediği için resimler kayıp. Güzel mu oldu yani?

Ben bu siteye dosya yüklemişim, o şimdi bana üye değildin ama artık ne sen görürsün ne başkalarına gösterebilirsin diyor.

Sonuç?

Ben bu linkleri toplar bilgisayar üzerinden tekrar yüklerim. Ama uygulama inanılmaz sinir bozucu. Nette direkt adres üzerinden paylaşılmış milyonlarca görsel var. Hepsine tek tek bu ayar mı çekilecek.

Baştan beri uygulanan bir şey olsaydı kabul edilebilirdi belki. Ama bu hali gerçekten çok sinir bozucu.

Kara listeye aldım Imageshack sitesini. Daha kullanmayacağım.

Buraya yazıyorum bunu Ubuntu..

  1. Last.FM profillerine bakarsan, çoğunda donmuş bir kurmağa şeklinde resimler görürsün. Kullanıcılar profillerine yüklediği resimler için ImageShack kullandığı için.

  2. Ben de nefret ettim ImageShack’ten. Üyelik bir yana, üye olduktan sonra paylaşılan resimlerde sıkıntı çıkarması da ayrıca önemli bir konu.

    Diğer resim paylaşım siteleri de gün oluyor sorun çıkarıyor. Doğrudan kişinin resim albümleri oluşturduğu ve resimlerini paylaştığı siteler kesinlikle daha iyi. Picasa Web Albümleri ya da Flickr’dan şaşmamak lazım.

  3. Siz şanslı gruptanmışsınız yine de geçen gün imageshack’in aizliğine uğradık,tüm resimler kapandı.Neyse ki şu an durum düzeldi.Ben de image shack’i artık kullanmamayı düşünüyorum.Ancak yerine en doğru alternatif hangisi kararsızım..

  4. Hendi özgür ve bedava alanın varken yemişim İmageShackus’ı 🙂 Hiçbir zaman güvenmedim zaten. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *