Press "Enter" to skip to content

Özgür Yazılım Ve Linux Günleri ’11

susuzirmak 4

Last updated on September 15, 2020

Geçen sene bir hevesle katıldığım Özgür Yazılım ve Linux Günleri için yeni duyuru yapılmış. Ubuntu ile bağlantılı olarak ilgi duyuyordum daha önce özgür yazılım ile ilgili görüşlere. Ve fark ediyorum ki çok şey değişmiş düşüncelerimde. Başta benim için inanılmaz öğretici ve yol göstericisi etkisi bulunan Ubuntu forumlarından birini tamamen terk ettiğimden beri insanoğlunun saçma sapan meselelere olan takıntısından bir miktar daha sıyrılma imkanı buldum. Kişiselleşen, tartışmaya hatta zaman zaman hakarete, kavgaya varan konuların içine girince fark edemiyoruz durumun abesliğini. Ama geçen gün sadece haberdar olma amacıyla tekrar uğradığım mekan hala komik dalaşmaların yeri olarak yerinde saymış. Burada suçlama ya da kınama temelli bir fikir belirtmiyorum aslında. Ben de bu olayların tam karnında yer aldım ve aynı zırvalara dahil oldum zamanında. Ve şimdi görüyorum ki gereksizmiş. Fazla gereksiz. Başta tavsiye edildiği gibi hiç bulaşmamalıymışım forumlara. Acemiyken hata yapma toleransı var ama insanın. Hem mükemmellik iddiam yok. O yüzden rahatım.

Her neyse..

Bu seneki etkinlik için 1-2 Nisan tarihleri belirlenmiş. Henüz konuklar hakkında bir duyuru yapılmamış. Geçen sene Matt Zimmerman‘ı sigarasını yakabilecek mesefade görmüştüm. Güzel bir his ama eğer bu etkinliğe katılacaklar arasında sadece görmeyi değil, sarılıp öpmeyi bile istediğim kişi de katılırsa benim için çok ayrı bir yeri olacağını tahmin ediyorum.

Meraklısına

Özgür Yazılım ve Linux Günleri

  1. Yazı için teşekkür ederim, takipteyim.

  2. Hak Hak

    Forum konusunda ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, insanlar öncelikle saygılı olmalılar, ondan sonra gerekirse kişisel hırsları uğruna bildiklerini karşısındaki insanı küçük düşürmeye çalışmadan ispat etmeye çalışabilirler, aksi durumdaki insanları ergen ruh halini henüz atlatamamış insanlar olarak görüyorum ben ve verilecek en güzel cevabın cevap vermemek olduğunu düşünüyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *