Press "Enter" to skip to content

Lucido+

susuzirmak 3

Şimdi “Dün öyle dedin bugün böyle diyorsun, bu nasıl bir dengesizlik @ırmak!” denilse sanırım bir cevap veremeyeceğim. Ama bir tavsiyeye uyup WordPress’e geçtim, pişman olmadım. Ve yine aynı isimden, fincan‘dan, bir tavsiye daha alınca uzatmadım. Zaten en son forumdaki bir kaç komutu tam olarak kavrayamadan denemem nedeniyle Karmiciğim hayata küsmüştü. Önce terminal sudo komutuna “sudo: must be setuid root” gibi bir cevap vermeye başladı. Sonra baktım Synaptic de açılmaz olmuş. yaptığın değişikleri geri al öyle kapat madem. Ama bir yanda yorgunluk, bir yanda üşengeçlik. Ertesi gün baktım Karmiciğim bitkisel hayata girmiş. Hata mesajlarıyla süslenmiş açılışı. ismim yazıyor ama şifre girip açamıyorum sistemi. Ubuntu Forumlarında bir tavsiye silsilesi okudum. Live Cd lafını görünce “Aaaah” dedim, yeterli. Ve 64bitlik Lucido mu indirip kurmaya karar verdim.

Yalnız nedense gNewSense ara sıra aklını kaçırıyor. Nedensiz yere internet bağlantım bozuldu yine. Terminalden network-admin yazıyorum saçmalar saçması bağlantı programcığı açılıyor. Neye tıklasam bir bekletiyor. İşlemler yapıyor, ayarlıyor. Bi dursa daha bitmeden konfigürasyon, bu ne aceledir. Ne denediysem olmadı, bir yardım dökümanı buldum. Aynen ayarları buna göre yaptım. Yok. Gerginliği bastırmak için Tetravex’e verdim o ara kendimi. Fare daha hızlı olsa 10 sn altına düşerim, evet yapabilirim bunu:)

System>Admin>Network Tools yolundan Network Device kısmını Wireless’e getirdim. 2 Wireless seçeneği var ama. Bu neden oldu anlamadım. Zaten gNewSense yazısından hatırlanıldığı gibi bir enteresan. Wireless kullanıyorsanız uğraştırıyor en başta zaten. Bağlantılardan biri IP Information alanında bir liste oluşturdu. Diğer Wireless seçeneğinde bu olmamıştı. Seçtim, çalıştı sorunsuz.

Lucido’ya geri dönersek -Beta denemiştim- , bu hata mesajı vermeden çok daha hızlı bir kurulum oldu diyebilirim. Tipini sevmiyorum evet. Ama bu sefer daha sade bir kullanım tercih edeceğim sanırım. Masaüstü kübünden hevesimi almış olmalıyım. Emerald kurmayı da düşünmüyorum. Pencere kenarları ışıklı olmasa da yaşayabilirim..

Karmic Koala’yı korumadan gerçekleştirdim bu kurulumu. Artık Lucid Lynx, Vista, gNewSense ile devam edeceğim. Nasılsa iş ortamında Windows’a mahkumum. En azından evimde Shift+Up kombinasyonuyla açılan terminaller görmek istiyorum:)  Uydurduğum bu kısayola da inanılmaz alıştım. Gerçekten çok pratik geliyor.

Shift+Up

sudo rhythmbox

Magnatune

Aeon by Adam Fielding from Distant Activity

Zamanla alışacağız birbirimize, inanıyorum Lucido..

  1. Geçiş yapmana sevindim; ikinci bir şansı her şey hakkeder de merak ettim hali nicedir Ubuntu’nun? Umarım yüzümü kara çıkartmamıştır :).

  2. susuzirmak susuzirmak

    Beta’sına göre çok sorunsuz. Görünümünü değiştirdim. Daha bir sempatik şimdi.
    Tavsiye için teşekkür ederim:)

  3. İlk izlenimlerinin olumlu olmasına sevindim. Çünkü Ubuntu’nun ilerleme şekline derin kaygılar taşıyorum. Özellikle MAC benzerliği çok yerinde bir tesbitti. Musicstore eklemek, kernele çok sayıda freedesktop yaklasıma aykırı yamalar ile sürücü desteği kazandırmak, görünüm değişiklikleri,…

    Görünüm değişikliği dedin de masaüstünü merak ettim; bir iki ekran görüntüsü paylşabilir misin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *