Press "Enter" to skip to content

Karmiciğim2

susuzirmak 3

Bir güncelleme sonrası değişen kernel ve tamamen kararan Ubuntu ekranım. Son haftanın özeti bu. Açılışta logo sonrası konsola bile düşemeden hiç bir çabaya tepki vermeyen bir karanlık ekranla başbaşa kaldım. Oldukça yorgundum, haftasonuna erteledim çözümleri. Her zaman sıkıntıdan kurtaran bir Live Cd olayımız var neyse ki. Uyduruk bir cd’ye yazılı üstelik benim Ubuntu. Başta okumadı cd’yi çıkardım biraz parlattım. Sonunda gürültüyle çalışmaya başladı. Aynen üzerine tekrar kurulum gibi takip ettim adımları. Sadece bölümü formatlamamaya dikkat ederek. Bir kaç kaybım oldu elbette, öncelikle çok eski bir kernel ile açmak zorunda kaldım. Ve güncelleme kısmı yaklaşık 10 dk kadar sürdü. Tüm yazılım kaynaklarım yokolmuş.Ve bir kaç program hiç kurulmamış görünüyor. Biri Pidgin diğeri Banshee olmasa hafızamı suçlayacağım. Ama tuhaf şekilde kayıplardı. Sonrasında bir yeniden başlatma. Grub ekranım içler acısı. Onlarca satır var, bilmeyen içinde kaybolur. gNewSense, Karmic, Vista. Herbirinin eski kernelleri.

Ve eski kernelleri uçurmanın pratik bir yolu daha varmış meğer. Israrla tavsiye edilen grub.cfg dosyasını yedekleme işleminin ardından giriştiğim.

Sistem>Yönetim>Synaptic

Kernel yazılsın.

Görünecek eski kerneller tamamen kaldırma için işaretlensin.

Yeterli.

Lucido hırsından çatlasın ben seni seviyorum, terk etmem Karmiciğim.

  1. fincan fincan

    Bence en kısa zamanda 10.04’ü denemelisin, tüm içtenliğim ile söylüyorum Ubuntu’nun en hızlı ve stabil sürümü. Her ne kadar çıktığı günden bu yana 100+mb kadar bir güncelleme trafiği yaşamış olsa da hem LTS olması hem de dediğim gibi kaya kadar sağlam gelmesi 9.10’dan zıplamak için sadece bir kaç neden :).

    • Aslına bakarsan heyecanla bekliyordum Lucido’yu.
      Hatta beta aşamasındayken denedim. Ama özellikle görünümü sevimsiz geldi. Linux gibi değil sanki, daha bir Mac havası aldım. Hoşlanmadım. Özgünlüğünü sevdiğim bir sistemin başka bir şeye benzemeye başlamasından memnun değilim. Elbette her şekilde özelleştirme şansım olduğunun farkındayım. Yine de gidişatını sevmedim. Karmic ilk göz ağrımdır. Ve sanırım aynı zamanda Ubuntu’daki son durağım olacak.

  2. Görünüş olarak değil de ben de Ubuntu’nun ilerleyişinden memnun sayılmam. Mono’yu sisteme daha çok dahil etme yönelişi, bunun yanında çok sayıda lüzümlü luzumsuz dağıtımın Ubuntu’yu temel alarak gelişmesi, haliyele Linux kavramında uzaklaşma gibi geliyor. Hadi Kubuntu, Xubuntu ve Lubuntu’yu tamam ama Mint, Puppy,… işin kolayına kaçış gibi geliyor ki aynı zamanda Linux gelişimine kullanıcı sayısı dışında bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.

    Görünüme gelince bence hata yapıyorsun sadece görünümü yüzünden sürümü yükselmiyorsan, sonuç olarak önceki sürümü temaları hala mevcutç. Ayrıca hiçbir sürümün temasını 1 haftatan fazla kullanmamış biri olarak,i gelen tema çooooktan değişti.
    Darısı başına… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *