Press "Enter" to skip to content

Orada mısın Lucid?

susuzirmak 2

Last updated on September 15, 2020

Dedim ki acele etmeyeceğim, daha acemiyim. Yeni dedim üstelik, Lucid Lynx yazısında. Sabır sahip olduğum niteliklerden biri değil. İyi mi kötü mü bilemiyorum. Ama bu böyle. Beta lafını duyunca zaten merakla bekleyen bünyem üstüne bir de 10.4’e geçtiğini bildiren kimselerin masaüstlerini görünce dayanamadı. Bir iso indi, yazıldı. Sonra sırayla soruldu çevrimiçi arkadaşlara. Hepsinden olumsuz yanıt alındı. Aman denildi, kurma denildi, bekle denildi.

Ve elbette bu kadar tavsiyenin üzerine cd’yi ikiye kırmam gerekirken bir anda kurulum sihirbazında buldum kendimi. Karmic Koala’dan çok daha uzun sürdü kurulum. Henüz beta versiyonu olduğu için norml kabul edilmeli. Açılış hızlanmış, sevindirdi.

Ama yine aynı hata var dmesg çıktımda…

24.579328] hda-intel: IRQ timing workaround is activated for card #1. Suggest a bigger bdl_pos_adj.

Bu her neden oluyorsa çözümünü bulamadım.

Ve son olarak tuhaf şekilde Karmic üzerinde hiç görünmeyen 19 GB’lık bir boş alan çıktı ortaya. Kurulumda fark ettim. Nedir çözemedim, korktum dokunmadım hiç 🙂

Atıl durumdaki 36 GB’lık ayrılmamış alanıma tertemiz bir kurulum yaptım. Karmic’le yan yanalar. Kararlı sürüm çıkana kadar eski sistemime dokunmam. O kadarının anlamı yok. 29 Nisan sonrası disk alanlarını birleştirip Lucid Lynx kuracağım. Şimdilik böyle çok mutluyuz:)

İkinci Ubuntu sürümümü de böylece görmüş oldum.

  1. Hitokiri Hitokiri

    Mesa sürücüleri grafik desteğini sağladı mı ?
    ati sürücüsü kurdun mu .run ya da fglrx ?
    temalarda bozulma oluyor mu 10.4 te özellike siyah ağırlıklılarda ?
    Ben sana kurma dedim mi ?
    😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *