Press "Enter" to skip to content

GCstar

susuzirmak 1

Sabah sabah bloglar arası gezinti sırasında heyecanla keşfettim. GCstar tanıtımı yeterince yapılmış. Ben kurulumunu hatırlatacağım kendime sadece.

Programın sitesinde bir install sayfası var. Dosyayı buradan indirdim. Arşivden çıkardım ve yine install isimli bir betik çıktı içinden, gözlerime inanamadım:)

Sevinciniz kursağınızda kalmamışsa hiç, bu durumu kabullenemeyecekseniz herhangi bir dağıtıma yaklaşmanızı tavsiye etmiyorum.

Betiğe tıklanır, uçbirimde çalıştır komutuyla açılır. Pek sık karşılaşılaşamayacağınız “İleri” butonlu grafik arayüzü sizin de yüzünüzü güldürür.

Ama o da ne? Açılış sayfası bilmem kaç sayfalık bir Lisans Sözleşmesi içermiyor elbette, yani kabul etmek zorunda olduğunuz şartlar yok. Yerine? Bağımlı bileşenler var:)

Yükleyemezseniz GCstar maceranız burada bitiyor.

Nasıl şanslıyım ben bir tek XML::Simple eksikmiş zorunlu bileşenlerimde. Diğerlerini “Tamam” olarak etiketlemiş üstelik.

Hiç bir şey ifade etmeyen install belgesiyle başbaşa kaldık sonuç olarak.

Meğer sayfanın sonunda bir kapı varmış.

Tıkladım, açıldı:)

sudo apt-get -y install libgtk2-perl libxml-perl libxml-simple-perl

sudo apt-get -y install libarchive-tar-perl libarchive-zip-perl libmp3-info-perl libmp3-tag-perl libogg-vorbis-header-pureperl-perl

sudo apt-get clean

Eksikleri tamamlayabilirsiniz böylece.

Kurulumda istediğiniz bir dizini seçin, yoksa alakasız bir yere atmaya çalışacak, üstüne de buraya yazamazsınız diye uyarı verip kurulmayacak.

Eğlenceli değil mi?

Bir de kurulum tamamlanınca bir mesaj kutusu açılıyor. “Eeeehh!!” demiştim, hata değilmiş, kurulum tamamlandı diyormuş, sinirlenmemeli:)

Kurulum dizinime göre benim için başlangıç;

/home/irmak/.gcstar/bin/gcstar

Görünümü şu şekilde;


  1. Erzurumlu Erzurumlu

    eline sağlık

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *