Press "Enter" to skip to content

Grub2

susuzirmak 3

Last updated on September 15, 2020

Zamanla en azından kısmen de olsa neden bahsedildiğini kavrayabilecek noktaya geldim sanırım. Geçen gün forumda rastlamıştım ve ihtimal vermemiştim. Sonradan hatırladım bir Grub2 kurulumu Wiki‘de yoktu evet. Tam 1. haftamdı, grup hatası almıştım. Simsiyah ekran karşısında ne yapacağımı bilmeden Grub kurulumu sayfasında anlatılanları uygulamaya çalışıyordum. Forum karmakarışıktı, sürekli “Konu açmadan önce arama yapın lütfen. Dediğiniz konu burada …” şekilli mesajlara denk geliyordum. Sorsam bir türlü, sormasam bir türlü. Çekindim açıkçası. Grub/Grub2 farkını bilmediğim için oluyordu üstelik tüm bu sıkıntı. Oysa Ubuntu Karmic Koala benim kullandığım ilk dağıtımdı. Ve şu meşhur Acemiler İçin İlk Durak sayfası beni yanlış yönlendiriyordu. Sonu tekrar Ubuntu kurulumu oldu.

Bunu tamamen unutmuştum.

Hatırlatıldığı iyi oldu. Ben inatçıydım, pes etmedim. İlk denemesinde böyle bir sorunla karşılaşırsa, Windows’un korunaklı (!) sularına geri dönmek ister çoğu yeni kullanıcı. Keşfedilecek o kadar çok şey var ki. Neyi kaçırdığını bile fark edemeden geri dönmemeli kimse.

Siz yoksanız bir eksiğiz neticede:)

Burdan buyurun Yeniden Grub2 Kurulumu

  1. serkan serkan

    kardeşim burda tam bir geyik yapmışsın önce grub kurulumu diye link koymusun uyanık bide yazılı link koymuşsun ama nereye gttiği hakkında bir fikrin varmı tabi suç sende değil ubuntunun wiki sayfası tam bir rezalet ne arasan anasayfa yapıyor

    • Bilimsel makale yazmıyorum, burası da benim Blog’um olduğuna göre dilediğim kadar geyik yapma hakkına da sahibim. Hangi uyanıklıktan bahsettiğinizi anlayamadım, bunun için para falan alıyor değilim ki. Öncelikle kendime hatırlatıcı olabilmesi için yazıyorum bu yazıları, birilerine faydası olur mu bilemem. Wiki linklerini güncelledim, alt yapı tayfası bazı değişiklikler yaptığı için problem olduğunu sanıyorum. Ubuntu’nun Wiki sayfasını eleştirmişsiniz, hakkınızdır elbette. Ama şahsen bir köşeden üfürenleri sevmem, eğer ben daha iyisini yaparım diyorsanız buyrun yapın. Gönüllü yapılan bir şeyi “rezalet” terimiyle eleştiren adam neler yapabilecek bir görelim. Sonra da müsadenizle biz yaptıklarınızı eleştirelim. Bakalım bir daha yorum yapabilecek haliniz kalacak mı..

  2. Serkan , sen kimsin ubuntu wiki ‘nin senin için önemi ne ?
    Madem önemli katkın ne hadi hepsini geçtim ,
    Konu hakkında bilgi sahibi olmadan hesap sorabilicek cesaretin nereden geliyor , in misin cin misin ?
    Madem öylesin
    bunu >> http://wiki.ubuntu-tr.org/Yeniden_Grub2_Kurulumu
    böyle >>> http://wiki.ubuntu-tr.org/index.php/Yeniden_Grub2_Kurulumu
    niye denemedin ??
    Wiki oldukça standart rezalet derken ? , herkes elinden geleni yapıyor ,
    Ayrıca biz bu anlaşılan anlatımları sevdiğimiz için buradan bir şeyler alabiliyoruz ,
    Kendi adıma o “geyik” dediklerini okumaktan oldukça memnunum
    Süpersin, @ırmak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *