Press "Enter" to skip to content

Linux for human beings

susuzirmak 4

Last Fm profilime bir yazı düşmüş.

Yeni fark ettim..

fincan şunu yazdı:

geçen ay

Avatarından bloguna kadar uzanan küçük bir yolculuk yaptım az öncede Linux ve Ubuntu üzerine çalışmalar görmek sevindiriyor ister istemez bu topluluk üyelerini de keşke blogcudan açmasaydın da rahat rahat yorum yazılabilseydi 🙂

Bunun da etkisiyle blog adresimi değiştirmeye karar verdim. Ama Blogcu ne kadar dandikse WordPress de o kadar karmaşık. Çok fazla imkan sunuyor, şaşırıyorum:)

Şimdi aklı olan insanın uğraşağı iş değil açıkçası. Tek tek 56 başlık, 56 yazı, etiketler, kategoriler.. Üstelik tam bir delilik olmalı eski tarih ve saatleri bile değiştirmeden, sırayla.. Takıntılı olduğumu fark ettirmem genellikle. Bu istisna olsun.

Son bir kaç gün aniden kaybolan pencere kenarlarına çözüm aramakla geçti. Sonuçta bu durumu paşa paşa kabul edip replace komutuyla yineler oldum pencereleri. Tam düzeldi diyorum, tekrar gidiyor. Her yeniden başlatma tedirginliği beraberinde getiriyor. Unutuyorum, birden fark ettiriyor kendini. Sinir bozucu.

Usb’ye Linux Mint, dvd’ye Mandriva yükledim.

Neyi beklediğimi bilmeden bekliyorum. Belki de Ubuntu yetiyor, gereksiz denemeler. Karar veremedim. Bir Lucid gelsin, sonra en iyi ihtimal. Böyle iyi gibi gibi..

Son olarak idam edilen bir azizin adıyla, ironik çağrışımlarla,  sevgililer günü kutlu olsun…

  1. Merhaba;

    Blogunu kazasız belasız taşımana çok sevindim, umarım uzun soluklu bir WordPress birlikteliği olur. İlk zamanlar karısık gelebilir ama acıkcası oldukça basit ve basitliği ile işlevselliği temel almış bir yapısı var WordPress’in. Ki esass amaç yazmak, paylaşmak ise üzerine tanımam.

    Pencere çöküşlerine gelince; sanırım emerald kullanıyorsun, değil mi? Ubuntu kullanırken benzer sorunlarla ilk zamanlar ben de çok karşılaştım emerald aktifken ama sonraları adam etmişlerdi. Eğer compiz de kullanıyorsan aşağıdaki ayarı bir dene mayası tutar mı bilmem ama denemekten bir şey çıkmaz sanırım :).

    sudo gedit /usr/bin/compiz-decorator

    Ardından acılan USE_EMERALD=”no” “no” yu “yes” yapıp X si tekrar başlat. Tabi bu oneri emerald ve compiz kullandığını varsayarak tamamen çok yanılan 6.hissime güvenerek verildi. Akibeti bekleniyor! 🙂

  2. susuzirmak susuzirmak

    Malesef bu da bir çözüm olamadı. Compiz konfigürasyon dosyasını kaldırıp tekrar yükleme yapmaya karar verdim.

  3. fincan fincan

    En son çare emerald i –purge ile kaldır ve ardından /home daki ayarl dosyalarını da ucur ardından tekrar kur. Ama çözüm olmayabilir, dediğim gibi bir iki kere benzer problemi ben de yaşamıştım; çözümlerden biri dediğim yoldu ama aradan geçen sürümlerden sonra yanlış hatırlamıyorsam bu ayar kalktı ya da yeri değişti. Başka bir şey daha denemiştim de onu hatırlamıyorum acıkcası. Hoş Ubuntu’nun son günlerinde metacity ile yola devem ediyordum yaşadığım sıkıntılardan dolayı da elden geçirince metacity de emerald kadar işlevsel aslında 🙂

    • Artık iyice saçmalamaya başlamıştı ki masaüstüm
      rm -rf ~/.config/compiz ~/.cache/compizconfig ~/.gconf/apps/compiz
      komutuyla köküne kibrit suyu ektim:)
      Ve
      sudo aptitude install compiz compiz-fusion-plugins-extra emerald compizconfig-settings-manager fusion-icon
      ekledim üzerine, gayet temiz, gayet sorunsuz şimdi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *