Press "Enter" to skip to content

Temel Linux Komutları

susuzirmak 0

Last updated on January 3, 2021

Terminalle aramı düzeltmek için sonunda hep istediğim fırsatı yarattım. Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda açılacağı günü bekleyen 13 sayfalık bir komut listesi var elimde. Biraz daha kafamın rahat olacağı ana kadar bekledim ve sonunda çıktısını aldım biraz önce. Basılı sayfalarla öğrenmeye daha yatkınım. Her ne kadar kitapları e-kitap şeklinde okumaktan müthiş keyif alsam da öğrenirken özellikle üzerine karalamalar yapabileceğim sayfalara ihtiyaç duyuyorum. Daha önce çıktıların kayıt edilip edilmediğini merak etmiştim. Otomatik bir kayıt yokmuş. Ama komutların listesi bulunuyormuş.

Her denemede işaret kalemiyle çizeceğim listemdeki komutun üzerini. Kağıtlar yeterince renklendiğinde terminale, kopyala-yapıştır yapmak yerine klavyeden yazmaya başlayacak kadar ısınmış olacağım muhtemelen.

Başlıyoruz;

1- rm –rf / * **

🙂

*Güvenilirliği kanıtlanmamış kaynaklardan öğrendiğiniz hiç bir komutu başka kaynaklarla sınayıp düzgün çalıştığına emin olmadan asla denemeyin.

**http://susuzirmak.blogcu.com/ ve http://susuzirmak.wordpress.com acemi bir Linux kullanıcısının deneme-yanılma defteridir ve kesinlikle güvenilir bir kaynaklar değildir!..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *