Press "Enter" to skip to content

Çıktısı nedir?

susuzirmak 2

”Eğer linuxda yeni iseniz, bazı forumlarda ya da sitelerde yazılan herşeye inanmamanız sisteminizin sağlığı ve bilgilerinizin güvenliği açısından son derece önemli.
Okudugunuz ya da gördüğünüz her komutunu denemeye kalkışmamalısınız, öncelikle komutun ne yapmak için kullanıldığının anlaşılması son derece önemlidir.”
Forumdan alıntı yaptım, ‘Bu komutlara dikkat!’ başlıklı bir konudan. Açıkçası tam da üstteki tanıma uyan haddinden fazla meraklı benim gibi bir Linux acemisi için bu satırları okumak çok faydalı olmuştu. Sorunların çözümünde genellikle terminal çıktılarını anlamlandıran kullanıcılar var, komik bir şekilde onları takip ediyorum sürekli. Alakam olmayan sorunların başlıklarına bakıyorum. Biri soruyor ‘jkdkflfd çıktısı nedir acaba?’ hemen ben de bakıyorum. Kendi çapımda -ki yaklaşık 4mm kadar- sonuçları kıyaslıyorum. Önerileri sanki bana da anlatılıyormuş gibi dikkatle dinliyorum. Hatta not alıyorum. Bir zaman sonra ‘terminal çıktılarını anlamlandıran kullanıcı’ olabilir miyim? Zannetmiyorum. Ama kesinlikle emin olduğum şey karşılaştığım/karşılaşabileceğim çoğu problemin çözümünün bir yerlerde çok önceden verildiği. Bana sadece ayak izlerini takip etmek kalıyor.

uptime

Yoruldun mu Ubuntu?

  1. gereksiz gereksiz

    a@a ~ $ exit
    exit
    a@a ~ $
    ‘exit’ komutu çalşmıyor neden olabilir?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *