Oyuna devam..


Nasılsa Vista üzerinde sorunsuz çalışan Amarok Ubuntu’da nazlanıyordu.
Bir kaç gündür ayarlamaya uğraşıyorum.
Keyifsiz bir çaba.

Bir kod yazılmış;

“sudo apt-get install libxine1-ffmpeg”

denedim çalıştı.

Ve bir sorun daha basitçe çözülmüş oldu.

Kafama takılan 2. garipliğin cevabını da forumda buldum bugün.

Kernel güncellemesidir diye açıklanan grub ekranındaki çifte Ubuntu

gösterimi

sorunu..

“Kullanımı:

Öncelikle betiği indiriyoruz:

Kod:

wget http://www.opendesktop.org/CONTENT/content-files/71529-ubucleaner.sh

İndirdiğimiz betiğe gerekli izinleri veriyoruz:

Kod:

sudo chmod +x 71529-ubucleaner.sh

Kod:

sudo ./71529-ubucleaner.sh

ile betiğimizi çalıştırıyoruz.”

komutlarıyla şekle girdi.
Artık daha temiz, daha tekil.

Bir de dün fark ettim, Ubuntu yüklediğimden beri Vista’ya bakmamıştım hiç.
Sistem inanılmaz yavaşlamış. Acaba Linux’a alıştım ondan mı böyle geldi dedim.
Ama yok, tıslıyor, hırlıyor. Böyle değildi, şaşırdım.

Biraz temizledim sürücüleri. 3-4 GB yer arttırdım. Bakalım. Zamanla daha da hantallaşmaz umarım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s